Pimco's Mohamed El-Erian zei gisteren in een interview aan CNBC dat de omzetgroei van de meeste bedrijven te wensen overlaat. Dat suggereert dat de economie zich nog altijd niet voldoende heeft hersteld.

El-Erian, CEO van het grootste obligatiefonds in de wereld, is van mening dat dit herstel nog wel even op zich zal laten wachten. Volgens hem geeft de markt een duidelijk signaal door zich meer te focussen op top-line groei.

De beleggers willen dat de bedrijfsresultaten ook zonder eenmalige factoren groeien. De recente winststijgingen bij de bedrijven werden gerealiseerd op basis van kostenbesparingen en dat kan niet blijven duren.

Het kan volgens El-Erian nog wel een paar jaren duren alvorens de situatie genormaliseerd is. De basisrente in de VS staat al historisch laag zodat een renteverlaging om de economische groei te stimuleren niet meer mogelijk is.

Pimco's Mohamed El-Erian zei gisteren in een interview aan CNBC dat de omzetgroei van de meeste bedrijven te wensen overlaat. Dat suggereert dat de economie zich nog altijd niet voldoende heeft hersteld. El-Erian, CEO van het grootste obligatiefonds in de wereld, is van mening dat dit herstel nog wel even op zich zal laten wachten. Volgens hem geeft de markt een duidelijk signaal door zich meer te focussen op top-line groei. De beleggers willen dat de bedrijfsresultaten ook zonder eenmalige factoren groeien. De recente winststijgingen bij de bedrijven werden gerealiseerd op basis van kostenbesparingen en dat kan niet blijven duren. Het kan volgens El-Erian nog wel een paar jaren duren alvorens de situatie genormaliseerd is. De basisrente in de VS staat al historisch laag zodat een renteverlaging om de economische groei te stimuleren niet meer mogelijk is.