Volgens John Butters van Factset kan dit er op wijzen dat de VS-economie daadwerkelijk aan het vertragen is. Dankzij besparingen konden de winsten op peil worden gehouden, maar liefst 72% van de bedrijven maakten beter dan verwachte resultaten bekend.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld geopend, waarbij de beleggers zich al voorbereid op de werkloosheidscijfers voor de maand juli die later deze week bekendgemaakt worden.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar weer beginnen te stijgen, die van de euro staat duidelijk onder druk.

Valuta's: De eenheidsmunt moet verder zakken

Na een maand mei waarin de euro daalde door de onmiskenbaar sterk verslechterde economische en financiële situatie in de eurozone, kreeg de eenheidsmunt in juni weer wat kleur op de wangen, vooral na afloop van de Europese top van het eind van de maand.

Voor Carmignac lijkt de euro nog steeds kwetsbaar. Ten eerste omdat tegen de eenheidsmunt wordt gespeculeerd en de economische situatie in Europa verslechtert; ten tweede omdat de dollar en de yen in periodes van financiële stress in de eurozone altijd als vluchthaven dienen, en voor de fondsen als

instrument om de risico's te beheersen.

Daarom hebben de beheerders omvangrijke posities in de dollar en, in mindere mate, de yen gehandhaafd in de fondsen Carmignac Investissement, Carmignac Patrimoine en Carmignac Global Bond.

Verder maakt de matiging van de groei van de wereldeconomie de opkomende landen, en bijgevolg hun munten, enigszins kwetsbaar.

Er werd dan ook besloten de posities in de meest kwetsbare valuta's, zoals de roebel, de Mexicaanse peso en de Braziliaanse real, in de fondsen Carmignac Emerging Patrimoine en Carmignac Emergents deels af te dekken.

Volgens John Butters van Factset kan dit er op wijzen dat de VS-economie daadwerkelijk aan het vertragen is. Dankzij besparingen konden de winsten op peil worden gehouden, maar liefst 72% van de bedrijven maakten beter dan verwachte resultaten bekend. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld geopend, waarbij de beleggers zich al voorbereid op de werkloosheidscijfers voor de maand juli die later deze week bekendgemaakt worden. Op de valutamarkten is de koers van de dollar weer beginnen te stijgen, die van de euro staat duidelijk onder druk. Valuta's: De eenheidsmunt moet verder zakken Na een maand mei waarin de euro daalde door de onmiskenbaar sterk verslechterde economische en financiële situatie in de eurozone, kreeg de eenheidsmunt in juni weer wat kleur op de wangen, vooral na afloop van de Europese top van het eind van de maand. Voor Carmignac lijkt de euro nog steeds kwetsbaar. Ten eerste omdat tegen de eenheidsmunt wordt gespeculeerd en de economische situatie in Europa verslechtert; ten tweede omdat de dollar en de yen in periodes van financiële stress in de eurozone altijd als vluchthaven dienen, en voor de fondsen als instrument om de risico's te beheersen. Daarom hebben de beheerders omvangrijke posities in de dollar en, in mindere mate, de yen gehandhaafd in de fondsen Carmignac Investissement, Carmignac Patrimoine en Carmignac Global Bond. Verder maakt de matiging van de groei van de wereldeconomie de opkomende landen, en bijgevolg hun munten, enigszins kwetsbaar. Er werd dan ook besloten de posities in de meest kwetsbare valuta's, zoals de roebel, de Mexicaanse peso en de Braziliaanse real, in de fondsen Carmignac Emerging Patrimoine en Carmignac Emergents deels af te dekken.