Kleinhandel :

Vooral afkomstig van de Colruytsupermarkten, vertegenwoordigt deze activiteit 76% van de omzet en 90% van de EBITDA van de groep (deze activiteit heeft dan ook een belangrijke impact op de geconsolideerde jaarrekening). In het derde kwartaal steeg de omzet met 3,5% tegen 4,8% in de eerste jaarhelft en 5,4% verwacht door de analisten.

Ondanks de aanhoudende stijging van de omzet zouden de lagere omzetgroei en het dalend marktaandeel in combinatie met een mogelijke daling van de verkoopprijzen weleens invloed kunnen hebben op de operationele winstmarge in de komende kwartalen (vandaar de winstwaarschuwing).

De andere activiteiten waren wel in lijn met de verwachtingen : "groothandel en Foodservice" (+11% in Q3 en +7,2% in de eerste negen maanden) en "overige activiteiten" (-0,4% in Q3 en +0,6% in de eerste negen maanden).

Gegeven een omzet die lager dan de verwachtingen was n.a.v. de Gewone Algemene Vergadering van 25/09/2013 hebben veel analisten deze lagere resultaten aangegrepen om hun koersdoel te verlagen (de huidige gemiddelde koersverwachting is 37 euro).

Het aandeel wordt momenteel aan 17 keer de winst voor 2014 verhandeld (t.o.v. 15 voor de sector). De waarderingsmodellen wijzen op een aandeel dat juist gewaardeerd is (de huidige onderwaardering is 3%). Delauney geeft een houden advies voor dit aandeel.

Kleinhandel : Vooral afkomstig van de Colruytsupermarkten, vertegenwoordigt deze activiteit 76% van de omzet en 90% van de EBITDA van de groep (deze activiteit heeft dan ook een belangrijke impact op de geconsolideerde jaarrekening). In het derde kwartaal steeg de omzet met 3,5% tegen 4,8% in de eerste jaarhelft en 5,4% verwacht door de analisten. Ondanks de aanhoudende stijging van de omzet zouden de lagere omzetgroei en het dalend marktaandeel in combinatie met een mogelijke daling van de verkoopprijzen weleens invloed kunnen hebben op de operationele winstmarge in de komende kwartalen (vandaar de winstwaarschuwing). De andere activiteiten waren wel in lijn met de verwachtingen : "groothandel en Foodservice" (+11% in Q3 en +7,2% in de eerste negen maanden) en "overige activiteiten" (-0,4% in Q3 en +0,6% in de eerste negen maanden). Gegeven een omzet die lager dan de verwachtingen was n.a.v. de Gewone Algemene Vergadering van 25/09/2013 hebben veel analisten deze lagere resultaten aangegrepen om hun koersdoel te verlagen (de huidige gemiddelde koersverwachting is 37 euro). Het aandeel wordt momenteel aan 17 keer de winst voor 2014 verhandeld (t.o.v. 15 voor de sector). De waarderingsmodellen wijzen op een aandeel dat juist gewaardeerd is (de huidige onderwaardering is 3%). Delauney geeft een houden advies voor dit aandeel.