De extreem lage rentestand (zowel op korte termijn- als op lange termijnplaatsingen) werd volgens professor Stefan Duchateau zolang volgehouden tot de Amerikaanse bouwsector opnieuw banen wist te creëren, maar gelet op het bereiken van deze doelstelling is het nog weinig zinvol om mordicus aan een dergelijke politiek vast te houden. Toch moet niet worden gevreesd voor abrupte opstoten in de LT rente, terwijl de KT rente hoe dan ook zeer laag zal blijven.

De economische ontwikkelingen in de Eurozone is immers nog te precair, terwijl de economische vooruitzichten in de VS weliswaar wijzen op een substantieel groeiherstel tot boven de 3% in de tweede jaarhelft, maar nu nog niet van aard zijn om alarmbellen te laten afgaan bij de Amerikaanse Centrale Bank. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De extreem lage rentestand (zowel op korte termijn- als op lange termijnplaatsingen) werd volgens professor Stefan Duchateau zolang volgehouden tot de Amerikaanse bouwsector opnieuw banen wist te creëren, maar gelet op het bereiken van deze doelstelling is het nog weinig zinvol om mordicus aan een dergelijke politiek vast te houden. Toch moet niet worden gevreesd voor abrupte opstoten in de LT rente, terwijl de KT rente hoe dan ook zeer laag zal blijven. De economische ontwikkelingen in de Eurozone is immers nog te precair, terwijl de economische vooruitzichten in de VS weliswaar wijzen op een substantieel groeiherstel tot boven de 3% in de tweede jaarhelft, maar nu nog niet van aard zijn om alarmbellen te laten afgaan bij de Amerikaanse Centrale Bank. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.