De totale omzet van Vodafone zakte in het fiscale derde kwartaal (oktober tot en met december) met 1,8% procent tot GBP 11,39 miljard. Winstcijfers zijn niet openbaar gemaakt.

In Zuid-Europa liepen de verkopen met bijna 12% terug. Ook in andere delen van Europa kromp de omzet, maar minder hard. In Australië daalde de omzet met 16%. Positieve uitschieters waren Turkije (+18,4%) en opkomende markten als India, Egypte en Ghana.

Vodafone gaat voor dit jaar uit van een operationele winst in de bovenste helft van de bandbreedte GBP 11,1 tot 11,9 miljard en een vrije kasstroom in de onderste helft van de bandbreedte GBP 5,3 tot 5,8 miljard.

De EBITDA-marges krimpen verder maar minder hard dan in vergelijkbare periodes in het afgelopen jaar.

Vodafone overlegt solide kwartaalcijfers die iets onder verwachting blijven steken. Dat komt vooral door de ondermaatse resultaten in Noord en Centraal Europa.

De concurrentie in het Verenigd Koninkrijk is groot. De omzetdaling in Spanje valt mee en de omzettoename in Turkije is een opsteker.

De bijna 13% omzetgroei uit datadiensten komt doordat steeds meer Europeanen op smartphones overstappen.

De uitrol van de nieuwe hoge snelheidsdienst LTE kan de omzet van Vodafone een impuls geven. Met de dividenduitkering ter waarde van GBP 2,4 miljard van Verizon is de schuldenlast verminderd.

Het aandeel Vodafone is niet uitgesproken hoog gewaardeerd en de regionale diversificatie van het concern is superieur in vergelijking met concurrenten.

Daarom verwachten de analisten van ABN Amro dat het aandeel het goed zal blijven doen en handhaven zij hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.

De totale omzet van Vodafone zakte in het fiscale derde kwartaal (oktober tot en met december) met 1,8% procent tot GBP 11,39 miljard. Winstcijfers zijn niet openbaar gemaakt. In Zuid-Europa liepen de verkopen met bijna 12% terug. Ook in andere delen van Europa kromp de omzet, maar minder hard. In Australië daalde de omzet met 16%. Positieve uitschieters waren Turkije (+18,4%) en opkomende markten als India, Egypte en Ghana. Vodafone gaat voor dit jaar uit van een operationele winst in de bovenste helft van de bandbreedte GBP 11,1 tot 11,9 miljard en een vrije kasstroom in de onderste helft van de bandbreedte GBP 5,3 tot 5,8 miljard. De EBITDA-marges krimpen verder maar minder hard dan in vergelijkbare periodes in het afgelopen jaar. Vodafone overlegt solide kwartaalcijfers die iets onder verwachting blijven steken. Dat komt vooral door de ondermaatse resultaten in Noord en Centraal Europa. De concurrentie in het Verenigd Koninkrijk is groot. De omzetdaling in Spanje valt mee en de omzettoename in Turkije is een opsteker. De bijna 13% omzetgroei uit datadiensten komt doordat steeds meer Europeanen op smartphones overstappen. De uitrol van de nieuwe hoge snelheidsdienst LTE kan de omzet van Vodafone een impuls geven. Met de dividenduitkering ter waarde van GBP 2,4 miljard van Verizon is de schuldenlast verminderd. Het aandeel Vodafone is niet uitgesproken hoog gewaardeerd en de regionale diversificatie van het concern is superieur in vergelijking met concurrenten. Daarom verwachten de analisten van ABN Amro dat het aandeel het goed zal blijven doen en handhaven zij hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.