De vraag naar olie en andere energieproducten zal in de komende jaren aan een traag tempo blijven stijgen, zo meldde het bedrijf.

De toeleveranciers aan de oliesector werden hard geraakt door de crisis en de daarmee gepaard gaande daling van de olieprijzen. Volgens topman Andrew Gould hebben we het ergste inmiddels gehad.

De nettowinst bedroeg $787 mln, of 48% minder dan tijdens dezelfde periode 12 maanden geleden. Branchegenoot Halliburton maakte echter een winstdaling met 61% bekend.

De omzet van Schlumberger kwam echter onder de verwachtingen van de analisten uit.

De vraag naar olie en andere energieproducten zal in de komende jaren aan een traag tempo blijven stijgen, zo meldde het bedrijf. De toeleveranciers aan de oliesector werden hard geraakt door de crisis en de daarmee gepaard gaande daling van de olieprijzen. Volgens topman Andrew Gould hebben we het ergste inmiddels gehad. De nettowinst bedroeg $787 mln, of 48% minder dan tijdens dezelfde periode 12 maanden geleden. Branchegenoot Halliburton maakte echter een winstdaling met 61% bekend. De omzet van Schlumberger kwam echter onder de verwachtingen van de analisten uit.