ORDINA rapporteerde een omzetdaling bij het marktsegment Overheid. Dit segment is goed voor ongeveer 40 procent van de omzet.

Volgens ORDINA kan de zwakte worden verklaard door besparingen bij de overheid. De zwakte bij het segment Overheid werd gecompenseerd door groei bij de segmenten Financiële Dienstverlening en Zorg.

De nettoschuldpositie van ORDINA nam toe met bijna EUR 10 miljoen, in vergelijking met eind 2013. Deze ontwikkeling is seizoensgebonden.

De nettoschuld/EBITDA-ratio staat met 0,74x ruim onder het maximum van 1,75x. Deze ratio geeft aan in hoeverre het bedrijf in staat is om in korte tijd schulden af te lossen.

ABN Amro handhaaft op dit moment het Houden-advies voor ORDINA. Zo heeft de automatiseerder last van de besparingen bij overheidsinstellingen en de bank verwacht niet dat deze trend snel zal keren.

Daarnaast is ook de markt voor IT-diensten, het kernproduct van ORDINA, erg competitief. Hier staat wel tegenover dat ORDINA bijna een schuldvrije balans heeft met een aardige kasstroomontwikkeling.

ORDINA rapporteerde een omzetdaling bij het marktsegment Overheid. Dit segment is goed voor ongeveer 40 procent van de omzet. Volgens ORDINA kan de zwakte worden verklaard door besparingen bij de overheid. De zwakte bij het segment Overheid werd gecompenseerd door groei bij de segmenten Financiële Dienstverlening en Zorg. De nettoschuldpositie van ORDINA nam toe met bijna EUR 10 miljoen, in vergelijking met eind 2013. Deze ontwikkeling is seizoensgebonden. De nettoschuld/EBITDA-ratio staat met 0,74x ruim onder het maximum van 1,75x. Deze ratio geeft aan in hoeverre het bedrijf in staat is om in korte tijd schulden af te lossen. ABN Amro handhaaft op dit moment het Houden-advies voor ORDINA. Zo heeft de automatiseerder last van de besparingen bij overheidsinstellingen en de bank verwacht niet dat deze trend snel zal keren. Daarnaast is ook de markt voor IT-diensten, het kernproduct van ORDINA, erg competitief. Hier staat wel tegenover dat ORDINA bijna een schuldvrije balans heeft met een aardige kasstroomontwikkeling.