In vergelijking met een jaar eerder steeg de omzet met 15%, gestuwd door sterke verkopen van maiszaden en onkruidverdelgers. Voor andere zaadsoorten daalden de verkopen, ook voor sojazaad.

De verkoop van maiszaden steeg met 17% op jaarbasis door veel vraag uit Brazilië en de Verenigde Staten. Monsanto zegt dat de bovenkant van de doelstelling van 36 tot 38 miljoen acre voor zijn meest geavanceerde maiszaden binnen bereik is.

De omzet van sojabonen daalde met 2% in het fiscale tweede kwartaal. Monsanto schakelt om naar een nieuwe generatie producten, Roundup Ready 2 Yield, en gaat er nog altijd van uit 39 tot 41 miljoen acre te bedienen met het product.

Deze transitie is belangrijk voor het bedrijf omdat het patent van de originele Roundup Ready bonen in 2015 afloopt. Recent hebben Monsanto en DuPont een licentieovereenkomst getekend voor Roundup Ready 2 Yield, die de transitie moet versnellen.

Dat is een uitstekend voordeel van de sterke concurrentiepositie van Monsanto en het leiderschap van het bedrijf in de markt voor biotechzaden.

Het bedrijf heeft nog problemen met sojabonen te overwinnen in Zuid-Amerika, waar Braziliaanse boeren het niet eens zijn met de royaltyafdrachten.

Daarom heeft Monsanto sojabooninkomsten in Brazilië niet in de verwachte resultaten meegenomen. Met een speciaal voor de Braziliaanse markt ontwikkelt product, hoopt het bedrijf het tij te keren.

Een test in het veld leverde meer oogst op in vergelijking met de eerste generatie sojabonen. Monsanto is nog steeds koopwaardig

In vergelijking met een jaar eerder steeg de omzet met 15%, gestuwd door sterke verkopen van maiszaden en onkruidverdelgers. Voor andere zaadsoorten daalden de verkopen, ook voor sojazaad. De verkoop van maiszaden steeg met 17% op jaarbasis door veel vraag uit Brazilië en de Verenigde Staten. Monsanto zegt dat de bovenkant van de doelstelling van 36 tot 38 miljoen acre voor zijn meest geavanceerde maiszaden binnen bereik is. De omzet van sojabonen daalde met 2% in het fiscale tweede kwartaal. Monsanto schakelt om naar een nieuwe generatie producten, Roundup Ready 2 Yield, en gaat er nog altijd van uit 39 tot 41 miljoen acre te bedienen met het product. Deze transitie is belangrijk voor het bedrijf omdat het patent van de originele Roundup Ready bonen in 2015 afloopt. Recent hebben Monsanto en DuPont een licentieovereenkomst getekend voor Roundup Ready 2 Yield, die de transitie moet versnellen. Dat is een uitstekend voordeel van de sterke concurrentiepositie van Monsanto en het leiderschap van het bedrijf in de markt voor biotechzaden. Het bedrijf heeft nog problemen met sojabonen te overwinnen in Zuid-Amerika, waar Braziliaanse boeren het niet eens zijn met de royaltyafdrachten. Daarom heeft Monsanto sojabooninkomsten in Brazilië niet in de verwachte resultaten meegenomen. Met een speciaal voor de Braziliaanse markt ontwikkelt product, hoopt het bedrijf het tij te keren. Een test in het veld leverde meer oogst op in vergelijking met de eerste generatie sojabonen. Monsanto is nog steeds koopwaardig