De winst per aandeel was met USD 0,76 twee dollarcent meer dan waarop werd gerekend.

De koers van het aandeel stond de laatste tijd onder druk door zwakke PC verkopen en het feit dat steeds meer mensen overschakelen op mobiele apparaten.

De introductie van Windows 8 heeft de verkopen echter goed gedaan. De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 24%, maar sommige analisten tonen zich sceptisch over de snelheid waarmee wordt overgeschakeld naar het nieuwe besturingssysteem. De operationele omzet daalde 3%, en stelde teleur.

Microsoft houdt een groot aantal 'ballen in de lucht': internet, entertainment, software, netwerken en Windows, die niet allemaal dezelfde kant op bewegen.

De analisten van ABN Amro blijven bij de opinie houden vanwege de mobiele strategie van het bedrijf. Microsoft is laat toegetreden tot de markt van smartphones en tabletcomputers.

Daarom adviseren zij om weg te blijven van het aandeel, ook al lijkt het aantrekkelijk gewaardeerd.

De winst per aandeel was met USD 0,76 twee dollarcent meer dan waarop werd gerekend. De koers van het aandeel stond de laatste tijd onder druk door zwakke PC verkopen en het feit dat steeds meer mensen overschakelen op mobiele apparaten. De introductie van Windows 8 heeft de verkopen echter goed gedaan. De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 24%, maar sommige analisten tonen zich sceptisch over de snelheid waarmee wordt overgeschakeld naar het nieuwe besturingssysteem. De operationele omzet daalde 3%, en stelde teleur. Microsoft houdt een groot aantal 'ballen in de lucht': internet, entertainment, software, netwerken en Windows, die niet allemaal dezelfde kant op bewegen. De analisten van ABN Amro blijven bij de opinie houden vanwege de mobiele strategie van het bedrijf. Microsoft is laat toegetreden tot de markt van smartphones en tabletcomputers. Daarom adviseren zij om weg te blijven van het aandeel, ook al lijkt het aantrekkelijk gewaardeerd.