Tot afgelopen september bleef Metris in lijn met haar doelstellingen omtrent omzet, brutowinst en EBITDA. In Q4 '08 werd de omzet van Metris echter negatief beïnvloed door de recessie, waardoor er in Q4 '08 slechts ongeveer de helft van de Q4 '07 omzet werd gerealiseerd.

De omzet over H2 '08 toont een tweecijferige daling in vergelijking met de H1 '08 omzet. De omzet over het volledige jaar 2008 zal lager zijn dan in het jaar 2007.

Als gevolg van de economische onzekerheid en de liquiditeitscrisis werden bij een aantal klanten de budgetten bevroren en investeringen uitgesteld, en dit in alle geografische gebieden.


Recente initiatieven ter verhoging van de bedrijfsomzet leveren duidelijke resultaten, maar hebben de Q4 '08 omzet niet kunnen bijsturen.

Tot afgelopen september bleef Metris in lijn met haar doelstellingen omtrent omzet, brutowinst en EBITDA. In Q4 '08 werd de omzet van Metris echter negatief beïnvloed door de recessie, waardoor er in Q4 '08 slechts ongeveer de helft van de Q4 '07 omzet werd gerealiseerd. De omzet over H2 '08 toont een tweecijferige daling in vergelijking met de H1 '08 omzet. De omzet over het volledige jaar 2008 zal lager zijn dan in het jaar 2007.Als gevolg van de economische onzekerheid en de liquiditeitscrisis werden bij een aantal klanten de budgetten bevroren en investeringen uitgesteld, en dit in alle geografische gebieden. Recente initiatieven ter verhoging van de bedrijfsomzet leveren duidelijke resultaten, maar hebben de Q4 '08 omzet niet kunnen bijsturen.