De biochemietak van het bedrijf deed het juist minder goed dan verwacht. ABN Amro heeft een neutraal advies.

CSM rapporteerde een omzet van EUR 190 miljoen voor het tweede kwartaal, terwijl werd gerekend op EUR 186 miljoen.

Het bedrijfsresultaat voor eenmalige kosten (EBITDA) kwam uit op EUR 27,7 miljoen, waar werd gerekend op EUR 25 miljoen. De omzet bij Biobased Food Ingredients kwam uit op EUR 145 miljoen (consensus EUR 142 miljoen).

De autonome omzetgroei bij beide divisies is bemoedigend. Voor Biobased Food Ingredients was dit 4,4% met een volumegroei van 4,6% en voor Biochemicals was dit 6,9% met een groeivolume van 9,3%.

De nettoschuld kwam licht hoger uit dan onze verwachting, terwijl de uiteindelijke verkoopopbrengsten van de activiteiten van bakkerijingrediënten met EUR 874 miljoen weer boven onze verwachting van EUR 850 miljoen uitkwamen.

De biochemietak van het bedrijf deed het juist minder goed dan verwacht. ABN Amro heeft een neutraal advies. CSM rapporteerde een omzet van EUR 190 miljoen voor het tweede kwartaal, terwijl werd gerekend op EUR 186 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige kosten (EBITDA) kwam uit op EUR 27,7 miljoen, waar werd gerekend op EUR 25 miljoen. De omzet bij Biobased Food Ingredients kwam uit op EUR 145 miljoen (consensus EUR 142 miljoen). De autonome omzetgroei bij beide divisies is bemoedigend. Voor Biobased Food Ingredients was dit 4,4% met een volumegroei van 4,6% en voor Biochemicals was dit 6,9% met een groeivolume van 9,3%. De nettoschuld kwam licht hoger uit dan onze verwachting, terwijl de uiteindelijke verkoopopbrengsten van de activiteiten van bakkerijingrediënten met EUR 874 miljoen weer boven onze verwachting van EUR 850 miljoen uitkwamen.