Sam Stovall, chief investment strategist bij Standard & Poor's, is van mening dat de economisch gevoelige sectoren in het overgrote deel van de gevallen goede resultaten te zien zal geven.

Tot dusver heeft 15% van de bedrijven uit de S&P 500 gerapporteerd en 60% van die bedrijven kon beter dan verwachte resultaten voorleggen. Die trend gaat zich ongetwijfeld verder zetten.

Toch is Stovall van mening dat er een belangrijk probleem blijft, meer bepaald van de omzet. In de meeste gevallen stijgt de omzet maar met één cijfer, terwijl de winst met enkele tientallen procent stijgt.

Tegenvallende omzetcijfers kunnen meer beursdagen als vorige vrijdag veroorzaken. Toen gingen de koersen op Wall Street fors onderuit.

Sam Stovall, chief investment strategist bij Standard & Poor's, is van mening dat de economisch gevoelige sectoren in het overgrote deel van de gevallen goede resultaten te zien zal geven. Tot dusver heeft 15% van de bedrijven uit de S&P 500 gerapporteerd en 60% van die bedrijven kon beter dan verwachte resultaten voorleggen. Die trend gaat zich ongetwijfeld verder zetten. Toch is Stovall van mening dat er een belangrijk probleem blijft, meer bepaald van de omzet. In de meeste gevallen stijgt de omzet maar met één cijfer, terwijl de winst met enkele tientallen procent stijgt. Tegenvallende omzetcijfers kunnen meer beursdagen als vorige vrijdag veroorzaken. Toen gingen de koersen op Wall Street fors onderuit.