Alle bedrijfsdivisies zagen hun omzet stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal, behalve de medische divisie, waar de omzet gelijk bleef.

Het totale orderboek van Barco bleef op het eind van het kwartaal gezond op 336,7 miljoen euro, dit is 1,6% meer dan vorig jaar. Dit orderboek weerspiegelt echter nog niet enkele grote digitale cinemacontracten die werden ondertekend tijdens het kwartaal en die de tekorten in de events markt zullen helpen goedmaken. Deze contracten hebben een potentiële verkoopwaarde voor de komende jaren van ruim 250 miljoen euro.

De inkomende bestellingen van het bedrijf voor het kwartaal daalden met 22,7% naar 140,7 miljoen euro, de recente grote contracten in digital cinema niet meegerekend. Dit is een tekort van 41,7 miljoen euro ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008, vooral in de events en traffic en surveillance markten.

De bruto winstmarge was jaar op jaar lager en bleef nog steeds onder de doelstelling, vooral door aanzienlijke inventarisafschrijvingen. Toch was ze beter ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. De EBITDA bedroeg 8,4 miljoen euro in vergelijking met 21,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2008.
De gerapporteerde EBIT bedroeg min 5,5 miljoen euro voor het kwartaal, en werd omlaag gebracht door niet-cash lasten zoals lagere kapitalisatie en hogere voorraadafschrijvingen. Zonder deze niet-cash lasten zou de EBIT positief zijn geweest voor het kwartaal.

Alle bedrijfsdivisies zagen hun omzet stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal, behalve de medische divisie, waar de omzet gelijk bleef.Het totale orderboek van Barco bleef op het eind van het kwartaal gezond op 336,7 miljoen euro, dit is 1,6% meer dan vorig jaar. Dit orderboek weerspiegelt echter nog niet enkele grote digitale cinemacontracten die werden ondertekend tijdens het kwartaal en die de tekorten in de events markt zullen helpen goedmaken. Deze contracten hebben een potentiële verkoopwaarde voor de komende jaren van ruim 250 miljoen euro.De inkomende bestellingen van het bedrijf voor het kwartaal daalden met 22,7% naar 140,7 miljoen euro, de recente grote contracten in digital cinema niet meegerekend. Dit is een tekort van 41,7 miljoen euro ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008, vooral in de events en traffic en surveillance markten. De bruto winstmarge was jaar op jaar lager en bleef nog steeds onder de doelstelling, vooral door aanzienlijke inventarisafschrijvingen. Toch was ze beter ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. De EBITDA bedroeg 8,4 miljoen euro in vergelijking met 21,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2008. De gerapporteerde EBIT bedroeg min 5,5 miljoen euro voor het kwartaal, en werd omlaag gebracht door niet-cash lasten zoals lagere kapitalisatie en hogere voorraadafschrijvingen. Zonder deze niet-cash lasten zou de EBIT positief zijn geweest voor het kwartaal.