Barco realiseerde over het boekjaar 2011 een omzet van 1,041 miljard euro, wat neerkomt op een stijging met ruim 16% tegenover het jaar voordien. Zowel de ebitda, de ebit als de ebit-marge waren hoger in vergelijking met 2011. De nettowinst maakte een sprong van 75,90 miljoen euro, of bijna 74% meer dan in 2011.

Belangrijk is ook dat het orderboek beter gevuld raakte. Er was sprake van een stijging met 10,70% in vergelijking met 31 december 2010. Opvallend was de groei van de free cashflow: van -7 miljoen euro in 2011 tot 81,20 miljoen euro vorig jaar.

Topman Van Zele wees erop dat de netto financiële cashpositie op 31 december 61,10 miljoen euro bedroeg, tegenover 8,9 miljoen euro het jaar voordien. Van Zele gelooft dat het bedrijf het momentum voor een rendabele groei kan aanhouden, ondanks de huidige onzekere economische context. De raad van bestuur zal de algemene vergadering voorstellen om het dividend op te trekken van 1 euro per aandeel in 2011 tot 1,10 euro per aandeel in 2012.

Barco had de afgelopen weken opnieuw de wind in de zeilen op de Brusselse beurs. Op basis van de resultaten kan dat nog wel even zo blijven. Actieve beleggers mogen hun kans nog wagen en wie al aandelen bezit, mag ze nog even vasthouden. Vergeet echter niet om tijdig een stukje winst van de tafel te halen. De correctie in de koers biedt vanmorgen een koopkans.

Wat zeggen de analisten?

Emmanuel Carlier van ING merkte op dat de resultaten van Barco beter waren dan verwacht, waarbij hij vooral aandacht had voor de verbeterde winstgevendheid. Carlier is koper van de aandelen Barco en ziet de koers oplopen richting 50 euro.

Op basis van de cijfers over het voorbije boekjaar wijzigt Nico Melsens van KBC Securities de prognoses voor dit jaar niet. Vorig jaar was goed en dit jaar zou een verdere groei van de omzet en de nettowinst te zien moeten geven. Zowel het koopadvies als het koersdoel van 56 euro blijven gehandhaafd.

Siddy Jobe merkte bij Bank Degroof op dat de resultaten zelf van Barco conform de verwachtingen waren, maar dat de cashflow beter dan verwacht was. Het koersdoel wordt verhoogd van 47 naar 50 euro. Het advies 'accumulate' blijft behouden.

Barco realiseerde over het boekjaar 2011 een omzet van 1,041 miljard euro, wat neerkomt op een stijging met ruim 16% tegenover het jaar voordien. Zowel de ebitda, de ebit als de ebit-marge waren hoger in vergelijking met 2011. De nettowinst maakte een sprong van 75,90 miljoen euro, of bijna 74% meer dan in 2011. Belangrijk is ook dat het orderboek beter gevuld raakte. Er was sprake van een stijging met 10,70% in vergelijking met 31 december 2010. Opvallend was de groei van de free cashflow: van -7 miljoen euro in 2011 tot 81,20 miljoen euro vorig jaar. Topman Van Zele wees erop dat de netto financiële cashpositie op 31 december 61,10 miljoen euro bedroeg, tegenover 8,9 miljoen euro het jaar voordien. Van Zele gelooft dat het bedrijf het momentum voor een rendabele groei kan aanhouden, ondanks de huidige onzekere economische context. De raad van bestuur zal de algemene vergadering voorstellen om het dividend op te trekken van 1 euro per aandeel in 2011 tot 1,10 euro per aandeel in 2012. Barco had de afgelopen weken opnieuw de wind in de zeilen op de Brusselse beurs. Op basis van de resultaten kan dat nog wel even zo blijven. Actieve beleggers mogen hun kans nog wagen en wie al aandelen bezit, mag ze nog even vasthouden. Vergeet echter niet om tijdig een stukje winst van de tafel te halen. De correctie in de koers biedt vanmorgen een koopkans.Wat zeggen de analisten?Emmanuel Carlier van ING merkte op dat de resultaten van Barco beter waren dan verwacht, waarbij hij vooral aandacht had voor de verbeterde winstgevendheid. Carlier is koper van de aandelen Barco en ziet de koers oplopen richting 50 euro.Op basis van de cijfers over het voorbije boekjaar wijzigt Nico Melsens van KBC Securities de prognoses voor dit jaar niet. Vorig jaar was goed en dit jaar zou een verdere groei van de omzet en de nettowinst te zien moeten geven. Zowel het koopadvies als het koersdoel van 56 euro blijven gehandhaafd. Siddy Jobe merkte bij Bank Degroof op dat de resultaten zelf van Barco conform de verwachtingen waren, maar dat de cashflow beter dan verwacht was. Het koersdoel wordt verhoogd van 47 naar 50 euro. Het advies 'accumulate' blijft behouden.