De marges zullen door de genomen kostenbesparende maatregelen gaan verbeteren in de loop van het jaar. Door de sterke marktpositie en de wereldwijde spreiding zal het bedrijf meer dan gemiddeld gaan profiteren van het verwachte herstel in de staalmarkt.

De stimuleringsprogramma's van de diverse overheden betreffen vooral investeringen in bouw en infrastructuur, waardoor de vraag naar (constructie) staal zal toenemen.

De afbouw van voorraden bij handel en producenten zet zich door en in de Verenigde Staten en Canada zijn de voorraden momenteel ruim 15% beneden het niveau van vorig jaar.

Arcelor Mittal is de grootste staalproducent wereldwijd met 10% van de totale productie en is daarmee ruim driemaal zo groot als de eerstvolgende concurrent.

Ongeveer 60% van de productie vindt plaats in Europa, 25% in Noord en Zuid Amerika en 15% in Azië. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is Buy op basis van de verwachting van
verbeterende marktomstandigheden op de lange termijn en de sterke operationele en financiële positie.

De marges zullen door de genomen kostenbesparende maatregelen gaan verbeteren in de loop van het jaar. Door de sterke marktpositie en de wereldwijde spreiding zal het bedrijf meer dan gemiddeld gaan profiteren van het verwachte herstel in de staalmarkt. De stimuleringsprogramma's van de diverse overheden betreffen vooral investeringen in bouw en infrastructuur, waardoor de vraag naar (constructie) staal zal toenemen. De afbouw van voorraden bij handel en producenten zet zich door en in de Verenigde Staten en Canada zijn de voorraden momenteel ruim 15% beneden het niveau van vorig jaar. Arcelor Mittal is de grootste staalproducent wereldwijd met 10% van de totale productie en is daarmee ruim driemaal zo groot als de eerstvolgende concurrent. Ongeveer 60% van de productie vindt plaats in Europa, 25% in Noord en Zuid Amerika en 15% in Azië. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is Buy op basis van de verwachting van verbeterende marktomstandigheden op de lange termijn en de sterke operationele en financiële positie.