De groei was veel sterker dan in voorgaande kwartalen door een betere autonome omzetontwikkeling in alle marktsegmenten. De sterkere Amerikaanse dollar en Braziliaanse reaal hadden een positief valuta-effect van 5%.

De netto operationele winst verbeterde met 8% tot € 18,5 miljoen. Exclusief eenmalige effecten bleef de marge goed op niveau. In het eerste halfjaar namen de bedrijfsopbrengsten toe met 15% tot € 960 miljoen.

De groei was vooral afkomstig van de overname van Malcolm Pirnie. Omdat de verzwakking van de euro pas in het tweede kwartaal optrad, was het valuta-effect op halfjaarbasis 2%.

Aangezien in het eerste kwartaal de omzet autonoom daalde, mede door de strenge winter, was er ook in het halfjaar nog een autonome omzetdaling. De netto operationele winst steeg 9% tot € 35,6 miljoen.

In Brazilië werd een verlies genomen op een energieproject wat naar verwachting in het tweede halfjaar wordt gecompenseerd door verkoopopbrengsten. Exclusief dit eenmalige effect was de marge met 9,6% vrijwel gelijk aan vorig jaar.

De groei was veel sterker dan in voorgaande kwartalen door een betere autonome omzetontwikkeling in alle marktsegmenten. De sterkere Amerikaanse dollar en Braziliaanse reaal hadden een positief valuta-effect van 5%. De netto operationele winst verbeterde met 8% tot € 18,5 miljoen. Exclusief eenmalige effecten bleef de marge goed op niveau. In het eerste halfjaar namen de bedrijfsopbrengsten toe met 15% tot € 960 miljoen. De groei was vooral afkomstig van de overname van Malcolm Pirnie. Omdat de verzwakking van de euro pas in het tweede kwartaal optrad, was het valuta-effect op halfjaarbasis 2%. Aangezien in het eerste kwartaal de omzet autonoom daalde, mede door de strenge winter, was er ook in het halfjaar nog een autonome omzetdaling. De netto operationele winst steeg 9% tot € 35,6 miljoen. In Brazilië werd een verlies genomen op een energieproject wat naar verwachting in het tweede halfjaar wordt gecompenseerd door verkoopopbrengsten. Exclusief dit eenmalige effect was de marge met 9,6% vrijwel gelijk aan vorig jaar.