Japan en de opkomende economieën in het Verre Oosten en Latijns-Amerika worden weliswaar getroffen door een teruglopende export, maar hier staat tegenover dat de financiële sector slechts beperkt is getroffen door de kredietcrisis.

Met name in China, waar de onderliggende groei in de binnenlandse bestedingen sterk is en ruimte is voor monetaire en fiscale stimulansen, zal de periode van economische zwakte naar verwachting relatief kort duren.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de opkomende economieën tot op zekere hoogte een buffer zullen zijn voor de wereldeconomie als geheel.

Japan en de opkomende economieën in het Verre Oosten en Latijns-Amerika worden weliswaar getroffen door een teruglopende export, maar hier staat tegenover dat de financiële sector slechts beperkt is getroffen door de kredietcrisis. Met name in China, waar de onderliggende groei in de binnenlandse bestedingen sterk is en ruimte is voor monetaire en fiscale stimulansen, zal de periode van economische zwakte naar verwachting relatief kort duren. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de opkomende economieën tot op zekere hoogte een buffer zullen zijn voor de wereldeconomie als geheel.