Vooral de probleemlanden in Zuid-Europa worden wat die jeugdwerkloosheid hard geraakt. Als deze trend zich doorzet, dreigt ons welvaartmodel op losse schroeven komen te staan, zo waarschuwde onlangs de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble.

Daardoor kan een uiterst explosieve situatie ontstaan waarvan de gevolgen moeilijk in te schatten vallen. Het omvallen van ons welvaartmodel kan namelijk revoluties veroorzaken en daar ligt momenteel ook de kern van alle problemen waar we mee worden geconfronteerd.

Vooral de probleemlanden in Zuid-Europa worden wat die jeugdwerkloosheid hard geraakt. Als deze trend zich doorzet, dreigt ons welvaartmodel op losse schroeven komen te staan, zo waarschuwde onlangs de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble. Daardoor kan een uiterst explosieve situatie ontstaan waarvan de gevolgen moeilijk in te schatten vallen. Het omvallen van ons welvaartmodel kan namelijk revoluties veroorzaken en daar ligt momenteel ook de kern van alle problemen waar we mee worden geconfronteerd.