Zonder drastisch ingrijpen kan Europa namelijk geen houdbaar economisch groeimodel krijgen en daardoor kan de euro in gevaar komen. Het omvallen van de euro kan catastrofale gevolgen voor Europa hebben, gevolgen die moeilijk in te schatten zijn.

Er zal een domino-effect optreden, waarbij in sommige landen hyperinflatie zal komen terwijl andere landen in hun depressie zullen blijven zitten.

Duitsland zelf zou verschillende van zijn eindmarkten kunnen verliezen, een kans waar de Russen handig van gebruik zouden kunnen maken om hun marktaandeel te vergroten.

Zonder drastisch ingrijpen kan Europa namelijk geen houdbaar economisch groeimodel krijgen en daardoor kan de euro in gevaar komen. Het omvallen van de euro kan catastrofale gevolgen voor Europa hebben, gevolgen die moeilijk in te schatten zijn. Er zal een domino-effect optreden, waarbij in sommige landen hyperinflatie zal komen terwijl andere landen in hun depressie zullen blijven zitten. Duitsland zelf zou verschillende van zijn eindmarkten kunnen verliezen, een kans waar de Russen handig van gebruik zouden kunnen maken om hun marktaandeel te vergroten.