Economen vergelijken de Chinese economie met een kaartenhuisje dat steeds hoger wordt opgebouwd maar dat op een bepaald moment onvermijdelijk zal moeten instorten. Op dat moment zal duidelijk worden dat ook ditmaal de keizer geen kleren draagt.

Over de afgelopen 20 jaar heeft de Chinese economie op een nooit gezien kredietdynamo gedraaid. Een harde landing van die economie zal een deflatoire instorting veroorzaken met rampzalige gevolgen. Wat volgt zal een depressie zijn waarvan de Great Depression uit de jaren 30 klein bier was.

Economen vergelijken de Chinese economie met een kaartenhuisje dat steeds hoger wordt opgebouwd maar dat op een bepaald moment onvermijdelijk zal moeten instorten. Op dat moment zal duidelijk worden dat ook ditmaal de keizer geen kleren draagt. Over de afgelopen 20 jaar heeft de Chinese economie op een nooit gezien kredietdynamo gedraaid. Een harde landing van die economie zal een deflatoire instorting veroorzaken met rampzalige gevolgen. Wat volgt zal een depressie zijn waarvan de Great Depression uit de jaren 30 klein bier was.