In zijn boek "Shredded: Inside RBS, The Bank That Broke Britain" beschrijft de financieel journalist Ian Fraser hoe de Britse banken zich op grote schaal hebben misdragen, met Royal Bank of Scotland als voorbeeld hoe het niet moet. Deze bank zou met een groot gat opgezadeld zitten en gedoemd zijn om vroeg of laat opnieuw in de problemen te raken.

Het omvallen van de bank kan het aanslaan van het spaargeld van de depositohouders veroorzaken. Maar volgens Fraser lopen niet alleen de Britten gevaar op een dergelijk scenario, ook in de andere Europese probleemlanden zouden de banken allesbehalve veilig zijn.

In zijn boek "Shredded: Inside RBS, The Bank That Broke Britain" beschrijft de financieel journalist Ian Fraser hoe de Britse banken zich op grote schaal hebben misdragen, met Royal Bank of Scotland als voorbeeld hoe het niet moet. Deze bank zou met een groot gat opgezadeld zitten en gedoemd zijn om vroeg of laat opnieuw in de problemen te raken. Het omvallen van de bank kan het aanslaan van het spaargeld van de depositohouders veroorzaken. Maar volgens Fraser lopen niet alleen de Britten gevaar op een dergelijk scenario, ook in de andere Europese probleemlanden zouden de banken allesbehalve veilig zijn.