In Oostenrijk moet er een bank recht gehouden worden, maar de Bulgaarse banken bevinden zich in nog viezere papieren. De Bulgaarse autoriteiten proberen kost wat kost te voorkomen dat er een bank run ontstaan. Die hebben we al op kleine schaal gehad, maar uiteindelijk zou die bank run volledig uit de hand kunnen lopen.

Wat in Oostenrijk en Bulgarije gebeurt, kan op een bepaald moment ook in andere Europese landen gebeuren. Het omvallen van de van de banken kan uiteindelijk leiden tot het aanslaan van ons spaargeld, want de buffer om de banken overeind te houden lijkt te zijn opgebruikt.

In Oostenrijk moet er een bank recht gehouden worden, maar de Bulgaarse banken bevinden zich in nog viezere papieren. De Bulgaarse autoriteiten proberen kost wat kost te voorkomen dat er een bank run ontstaan. Die hebben we al op kleine schaal gehad, maar uiteindelijk zou die bank run volledig uit de hand kunnen lopen. Wat in Oostenrijk en Bulgarije gebeurt, kan op een bepaald moment ook in andere Europese landen gebeuren. Het omvallen van de van de banken kan uiteindelijk leiden tot het aanslaan van ons spaargeld, want de buffer om de banken overeind te houden lijkt te zijn opgebruikt.