Op de meeting van de Europese Centrale Bank viel vandaag weinig nieuws te rapen. De basisrente werd zoals verwacht ongewijzigd gelaten.

Voorzitter Mario Draghi verklaarde dat de aankondiging van de Outright Monetary Transactions of OMT's de spanning in Europa al heeft doen afnemen. In reactie op het commentaar van Draghi ging de koers van de euro opnieuw stijgen.

Heijmans en Staedion ondertekenen

Heijmans en woningcorporatie Staedion hebben op 3 oktober 2012 de samenwerkingsovereenkomst voor het GIT-terrein/Regentesse-Zuid in Den Haag ondertekend. De opdracht heeft een contractwaarde van circa € 105 miljoen, waarvan 50% aandeel voor Heijmans.

In 2014 wordt gestart met de bouw. Heijmans voert de ontwikkeling uit onder de merknaam Proper-Stok. Circa 40% van de totale ontwikkeling zal door Heijmans worden gebouwd.
Het GIT-terrein is een binnenstedelijke herontwikkelingsopgave aan de rand van het Haagse centrum.

Staedion en Heijmans transformeren deze plek tot een gebied met veel voorzieningen en een stedelijk karakter dat vooral is gericht op jonge gezinnen.

Dit sluit goed aan op de huidige markt waarin huishoudens zich graag willen binden aan de stad en een betaalbare woning zoeken. Het plan bestaat uit circa 430 huizen, waarvan minimaal 40 sociale huurwoningen, 80 huurwoningen voor de vrije markt, 310 grondgebonden vrije sector koopwoningen, circa 700 parkeerplaatsen en 4.000 m2 voorzieningen, inclusief herinrichting van het omliggende openbare gebied.

Deze samenwerkingsovereenkomst volgt op de intentieovereenkomst tussen Staedion en Heijmans van medio 2011. Het totale project wordt naar verwachting in 2022 opgeleverd.

Op de meeting van de Europese Centrale Bank viel vandaag weinig nieuws te rapen. De basisrente werd zoals verwacht ongewijzigd gelaten. Voorzitter Mario Draghi verklaarde dat de aankondiging van de Outright Monetary Transactions of OMT's de spanning in Europa al heeft doen afnemen. In reactie op het commentaar van Draghi ging de koers van de euro opnieuw stijgen. Heijmans en Staedion ondertekenenHeijmans en woningcorporatie Staedion hebben op 3 oktober 2012 de samenwerkingsovereenkomst voor het GIT-terrein/Regentesse-Zuid in Den Haag ondertekend. De opdracht heeft een contractwaarde van circa € 105 miljoen, waarvan 50% aandeel voor Heijmans. In 2014 wordt gestart met de bouw. Heijmans voert de ontwikkeling uit onder de merknaam Proper-Stok. Circa 40% van de totale ontwikkeling zal door Heijmans worden gebouwd. Het GIT-terrein is een binnenstedelijke herontwikkelingsopgave aan de rand van het Haagse centrum. Staedion en Heijmans transformeren deze plek tot een gebied met veel voorzieningen en een stedelijk karakter dat vooral is gericht op jonge gezinnen. Dit sluit goed aan op de huidige markt waarin huishoudens zich graag willen binden aan de stad en een betaalbare woning zoeken. Het plan bestaat uit circa 430 huizen, waarvan minimaal 40 sociale huurwoningen, 80 huurwoningen voor de vrije markt, 310 grondgebonden vrije sector koopwoningen, circa 700 parkeerplaatsen en 4.000 m2 voorzieningen, inclusief herinrichting van het omliggende openbare gebied. Deze samenwerkingsovereenkomst volgt op de intentieovereenkomst tussen Staedion en Heijmans van medio 2011. Het totale project wordt naar verwachting in 2022 opgeleverd.