Beleggers waren ook blij met maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de crisis te beteugelen.

De ECB besloot afgelopen donderdag de rente ongewijzigd gelaten op 1,5%. Het besluit was conform de verwachting van de markt. ABN Amro verwacht dat de ECB de rente voor het einde van het jaar zal verlagen.

De omstandigheden voor een verlaging zijn volgens ABN Amro inziens ruimschoots aanwezig. Ten eerste verwachten wij dat de economie in een lichte recessie zal belanden.

Daarnaast zal de inflatie dalen als gevolg van dalende voedsel- en energieprijzen. Naar verwachting zal de rente omlaag geschroefd worden tot 1%.

Beleggers waren ook blij met maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de crisis te beteugelen. De ECB besloot afgelopen donderdag de rente ongewijzigd gelaten op 1,5%. Het besluit was conform de verwachting van de markt. ABN Amro verwacht dat de ECB de rente voor het einde van het jaar zal verlagen. De omstandigheden voor een verlaging zijn volgens ABN Amro inziens ruimschoots aanwezig. Ten eerste verwachten wij dat de economie in een lichte recessie zal belanden. Daarnaast zal de inflatie dalen als gevolg van dalende voedsel- en energieprijzen. Naar verwachting zal de rente omlaag geschroefd worden tot 1%.