Daarna is er een flinke daling ingezet, zo stelt Theodoor Gilissen Bankiers vast. Belangrijke aanleiding hiervoor is het aankopen van de ECB (volgens geruchten) van met name Portugese en Ierse obligaties.

De risico-opslagen van de 10-jaars obligaties van deze beide landen zijn sinds afgelopen woensdag met respectievelijk 125 en 138 basispunten gedaald, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Clearinghouse LCH Clearnet heeft aangegeven dat ze het onderpand bij het handelen in Iers staatspapier zal verlagen zodra de marktomstandigheden hier aanleiding voor geven. Recent is er drie maal een verhoging doorgevoerd.

Daarna is er een flinke daling ingezet, zo stelt Theodoor Gilissen Bankiers vast. Belangrijke aanleiding hiervoor is het aankopen van de ECB (volgens geruchten) van met name Portugese en Ierse obligaties. De risico-opslagen van de 10-jaars obligaties van deze beide landen zijn sinds afgelopen woensdag met respectievelijk 125 en 138 basispunten gedaald, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers. Clearinghouse LCH Clearnet heeft aangegeven dat ze het onderpand bij het handelen in Iers staatspapier zal verlagen zodra de marktomstandigheden hier aanleiding voor geven. Recent is er drie maal een verhoging doorgevoerd.