Dit laat zien dat commerciële banken in de VS niet meer zijn gaan uitlenen, ondanks dat de Fed geld in het financiële systeem pompte.

Het ruime monetaire beleid van de Fed heeft dus niet geleid tot een expansie van de geldhoeveelheid en/of een toename van inflatiedruk.

Er wordt dan ook lage of vrijwel afwezige inflatie verwacht voor later dit jaar. Kerninflatiepercentages in de VS kunnen zelfs dalen tot 0% - 0,5% aan het einde van dit jaar.

De zorgen over staatsschulden van een aantal landen in de eurozone bleven volgens NIBC Markets Roundup de markten domineren afgelopen week.

Echter, beleggers hebben ook te maken met disinflatie in de VS en in de eurozone. Centrale banken zullen hun monetaire beleid daarom voorlopig waarschijnlijk ruim houden.

• In focus deze week:

- Orders duurzame goederen VS (woensdag)

- CPI Duitsland (donderdag)

Dit laat zien dat commerciële banken in de VS niet meer zijn gaan uitlenen, ondanks dat de Fed geld in het financiële systeem pompte. Het ruime monetaire beleid van de Fed heeft dus niet geleid tot een expansie van de geldhoeveelheid en/of een toename van inflatiedruk. Er wordt dan ook lage of vrijwel afwezige inflatie verwacht voor later dit jaar. Kerninflatiepercentages in de VS kunnen zelfs dalen tot 0% - 0,5% aan het einde van dit jaar. De zorgen over staatsschulden van een aantal landen in de eurozone bleven volgens NIBC Markets Roundup de markten domineren afgelopen week. Echter, beleggers hebben ook te maken met disinflatie in de VS en in de eurozone. Centrale banken zullen hun monetaire beleid daarom voorlopig waarschijnlijk ruim houden. • In focus deze week: - Orders duurzame goederen VS (woensdag) - CPI Duitsland (donderdag)