Deze correlatie geldt sinds enige tijd echter niet meer. De problemen in Griekenland hebben de koers van de euro doen stijgen tegenover de dollar. De dollar werd met andere woorden duurder op een moment dat ook de beurskoersen gingen stijgen.

Barry James van James Research is van mening dat er niet te veel waarde moet worden gehecht aan de stijging van de dollarkoers. De greenback geldt nog steeds als een veilige vluchthaven in onzekere tijden, meer moet er achter de stijging van de dollarkoers niet worden gezocht.

Tussen 1 juli en 1 december is de S&P 500 met 19,20% gestegen, terwijl tijdens dezelfde periode de dollar met 2,40% is gedaald. Vanaf 1 december zijn echter zowel de S&P 500 als de dollar gestegen, de beursindex met 2,50% en de dollar met 7,70%.

James is van mening dat deze situatie zo kan blijven. Hij ziet de dollar sterk blijven, maar gelooft anderzijds in een verdere beurshausse.

Die zou dan vooral ondersteund worden door de come-back van de consumenten in de Verenigde Staten. Die consumenten zouden meer gaan uitgeven, wat de bedrijfswinsten een duwtje in de rug moet geven.

Daarnaast blijven fusies en overnames een belangrijke motor achter de stijging van de beurskoersen. Vooral de overname van het Britse Cadbury door Kraft heeft de overnamespeculatie weer doen opflakkeren.

Deze correlatie geldt sinds enige tijd echter niet meer. De problemen in Griekenland hebben de koers van de euro doen stijgen tegenover de dollar. De dollar werd met andere woorden duurder op een moment dat ook de beurskoersen gingen stijgen. Barry James van James Research is van mening dat er niet te veel waarde moet worden gehecht aan de stijging van de dollarkoers. De greenback geldt nog steeds als een veilige vluchthaven in onzekere tijden, meer moet er achter de stijging van de dollarkoers niet worden gezocht. Tussen 1 juli en 1 december is de S&P 500 met 19,20% gestegen, terwijl tijdens dezelfde periode de dollar met 2,40% is gedaald. Vanaf 1 december zijn echter zowel de S&P 500 als de dollar gestegen, de beursindex met 2,50% en de dollar met 7,70%. James is van mening dat deze situatie zo kan blijven. Hij ziet de dollar sterk blijven, maar gelooft anderzijds in een verdere beurshausse. Die zou dan vooral ondersteund worden door de come-back van de consumenten in de Verenigde Staten. Die consumenten zouden meer gaan uitgeven, wat de bedrijfswinsten een duwtje in de rug moet geven. Daarnaast blijven fusies en overnames een belangrijke motor achter de stijging van de beurskoersen. Vooral de overname van het Britse Cadbury door Kraft heeft de overnamespeculatie weer doen opflakkeren.