Tijdens de eerste helft van vorig jaar ging de USD lager tegenover de euro (EUR) volgens Dexia omwille van verschillende oorzaken: de Amerikaanse economische cijfers konden niet overtuigen, het renteverschil tussen EUR en USD bevoordeelde de euro, en het politieke dispuut over de maatregelen om de torenhoge Amerikaanse overheidsschuld in te perken, drukten de dollarkoers.

Naarmate de schuldencrisis echter uitdeinde in de eurozone en drastische maatregelen vanwege de Europese leiders uitbleven, kwam de EUR onder zware druk te staan.

Ook de verbeterde Amerikaanse cijfers, de verlaging van de kortetermijnrente door de Europese Centrale Bank (ECB) en de dreiging van een lagere kredietwaardigheid voor heel wat Europese landen, duwde de EUR tot het laagste niveau sinds eind 2010.

Tijdens de eerste helft van vorig jaar ging de USD lager tegenover de euro (EUR) volgens Dexia omwille van verschillende oorzaken: de Amerikaanse economische cijfers konden niet overtuigen, het renteverschil tussen EUR en USD bevoordeelde de euro, en het politieke dispuut over de maatregelen om de torenhoge Amerikaanse overheidsschuld in te perken, drukten de dollarkoers. Naarmate de schuldencrisis echter uitdeinde in de eurozone en drastische maatregelen vanwege de Europese leiders uitbleven, kwam de EUR onder zware druk te staan. Ook de verbeterde Amerikaanse cijfers, de verlaging van de kortetermijnrente door de Europese Centrale Bank (ECB) en de dreiging van een lagere kredietwaardigheid voor heel wat Europese landen, duwde de EUR tot het laagste niveau sinds eind 2010.