Ryanair maakte over het eerste kwartaal een nettowinst van €93,7 mln bekend, of een daling van 24% in vergelijking met dezelfde periode twaalf maanden geleden. Het resultaat werd onder andere gedrukt door de IJslandse aswolk die het vliegverkeer enkele dagen stillegde.

9400 vluchten werd als gevolg van de aswolk geannuleerd en dat kostte Ryanair in totaal 1,5 mln passagiers. De vooruitzichten voor het volledige boekjaar zien er eerder afwachtend uit.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van zowat een kwart procent voor de BEL 20. De resultaten van Omega Pharma werden zwak onthaald, de koers verliest meer dan 5%.

Ryanair maakte over het eerste kwartaal een nettowinst van €93,7 mln bekend, of een daling van 24% in vergelijking met dezelfde periode twaalf maanden geleden. Het resultaat werd onder andere gedrukt door de IJslandse aswolk die het vliegverkeer enkele dagen stillegde. 9400 vluchten werd als gevolg van de aswolk geannuleerd en dat kostte Ryanair in totaal 1,5 mln passagiers. De vooruitzichten voor het volledige boekjaar zien er eerder afwachtend uit. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van zowat een kwart procent voor de BEL 20. De resultaten van Omega Pharma werden zwak onthaald, de koers verliest meer dan 5%.