Het voornaamste productgamma is Apiserum, een lokaal zeer bekend merk voedingssupplementen op basis van Royal Jelly ( Koninginnegelei) en vitamines, dat wordt gebruikt tegen vermoeidheid.

Omega Pharma zal na closing de merken en alle productrechten overnemen voor een overnameprijs van iets meer dan 1 x sales.

Tevens zal aan 20 gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales departement van Inibsa, worden aangeboden naar Omega Pharma Spanje over te gaan.

Deze acquisitie biedt Omega Pharma verschillende voordelen:

- omzetstijging van 7 mio € in Spanje en Portugal

- Omega Pharma kan deze omzet onmiddellijk rendabiliseren tot een ebitda-bijdrage van 25% dankzij integratie in de efficiënte lokale organisaties

- Uitbreiding van de commerciële organisatie in Spanje met ervaren vertegenwoordigers, die ook aan de andere Omega Pharma-producten toegevoegde waarde kunnen geven

- Interessante productformules, die andere voedingssupplementengamma's in de Groep (bvb Davitamon ) kunnen versterken

Omega Pharma verwacht deze acquisitie voor jaareinde te kunnen afronden.

Het voornaamste productgamma is Apiserum, een lokaal zeer bekend merk voedingssupplementen op basis van Royal Jelly ( Koninginnegelei) en vitamines, dat wordt gebruikt tegen vermoeidheid. Omega Pharma zal na closing de merken en alle productrechten overnemen voor een overnameprijs van iets meer dan 1 x sales. Tevens zal aan 20 gespecialiseerde medewerkers, voornamelijk uit het sales departement van Inibsa, worden aangeboden naar Omega Pharma Spanje over te gaan. Deze acquisitie biedt Omega Pharma verschillende voordelen: - omzetstijging van 7 mio € in Spanje en Portugal - Omega Pharma kan deze omzet onmiddellijk rendabiliseren tot een ebitda-bijdrage van 25% dankzij integratie in de efficiënte lokale organisaties - Uitbreiding van de commerciële organisatie in Spanje met ervaren vertegenwoordigers, die ook aan de andere Omega Pharma-producten toegevoegde waarde kunnen geven - Interessante productformules, die andere voedingssupplementengamma's in de Groep (bvb Davitamon ) kunnen versterken Omega Pharma verwacht deze acquisitie voor jaareinde te kunnen afronden.