Beheerders van obligatiefondsen zullen zich aan die nieuwe realiteit moeten aanpassen, aanpassing die niet van een leiden dakje belooft te verlopen.

Olivia Albrecht (PIMCO): "Beleggers in obligaties van ontwikkelde landen zijn gewend om zich alleen te richten op renterisico's. Daarom was het zo schokkend om te merken dat kredietrisico nu het meest prominente risico is om rekening mee te houden. Inflatie en valutaschommelingen kunnen voor beleggers in staatsobligaties net zo duur uitpakken als regelrechte wanbetaling. Beleggers kunnen zich het beste richten op het BBP, oftewel nationaal inkomen, om te beoordelen in hoeverre een land in staat is zijn schuld terug te betalen."

Beheerders van obligatiefondsen zullen zich aan die nieuwe realiteit moeten aanpassen, aanpassing die niet van een leiden dakje belooft te verlopen. Olivia Albrecht (PIMCO): "Beleggers in obligaties van ontwikkelde landen zijn gewend om zich alleen te richten op renterisico's. Daarom was het zo schokkend om te merken dat kredietrisico nu het meest prominente risico is om rekening mee te houden. Inflatie en valutaschommelingen kunnen voor beleggers in staatsobligaties net zo duur uitpakken als regelrechte wanbetaling. Beleggers kunnen zich het beste richten op het BBP, oftewel nationaal inkomen, om te beoordelen in hoeverre een land in staat is zijn schuld terug te betalen."