Momenteel is hij voorzitter van The Climate Reality Project, een vzw gericht op het oplossing van de problemen die het gevolg zijn van de klimaatcrisis. Gore is echter ook een belegger, hij is chairman van Generation Investment Management en een senior partner bij Kleiner Perkins.

In de visie van Gore zijn aandelen uit de oliesector al even slecht voor de portefeuille van de doorsnee belegger als voor de planeet aarde. Er is in zijn ogen spraken van een oliezeepbel, die vroeg of laat uiteen zal spatten. Op korte termijn kan er winst worden gerealiseerd op olieaandelen, maar de vooruitzichten voor de langere termijn zien er een stuk minder gunstig uit.

Momenteel is hij voorzitter van The Climate Reality Project, een vzw gericht op het oplossing van de problemen die het gevolg zijn van de klimaatcrisis. Gore is echter ook een belegger, hij is chairman van Generation Investment Management en een senior partner bij Kleiner Perkins. In de visie van Gore zijn aandelen uit de oliesector al even slecht voor de portefeuille van de doorsnee belegger als voor de planeet aarde. Er is in zijn ogen spraken van een oliezeepbel, die vroeg of laat uiteen zal spatten. Op korte termijn kan er winst worden gerealiseerd op olieaandelen, maar de vooruitzichten voor de langere termijn zien er een stuk minder gunstig uit.