SBM Offhore is een van de sterkste spelers op dit gebied. Oliemaatschappijen geven vaker de voorkeur aan de lease van FPSO's dan zelf investeren.

SBM Offshore heeft de grootste vloot FPSO's ter wereld voor de verhuur. De laatste tijd heeft het concern veel langlopende leasecontracten (20 jaar) afgesloten.

De gemiddelde duur van de contracten is circa 12 jaar. De leasevloot levert een stabiele kasstroom, waardoor de fluctuatie bij Turnkey wat wordt gedempt. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor SBM Offshore.

SBM Offhore is een van de sterkste spelers op dit gebied. Oliemaatschappijen geven vaker de voorkeur aan de lease van FPSO's dan zelf investeren. SBM Offshore heeft de grootste vloot FPSO's ter wereld voor de verhuur. De laatste tijd heeft het concern veel langlopende leasecontracten (20 jaar) afgesloten. De gemiddelde duur van de contracten is circa 12 jaar. De leasevloot levert een stabiele kasstroom, waardoor de fluctuatie bij Turnkey wat wordt gedempt. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor SBM Offshore.