Daarnaast verwacht de markt dat de vraag naar olie groot zal blijven, ook al heeft China afgelopen weekend de basisrente verhoogd in een poging om de inflatie tegen te houden.

Peter Beutel, president van Cameron Hanover, is van mening dat de Chinese economie sterk zal blijven en dat de vraag naar olie vanuit dat land alleen nog maar gaat toenemen. Bovendien verwacht Beutel dat ook India steeds meer olie zal consumeren.

Een andere factor die de olieprijs heeft doen stijgen, is de afname van de voorraden in de Verenigde Staten. Tobias Merath, head of commodities bij Credit Suisse Group in Zurich, is van mening dat de olieprijs binnen enkele weken opnieuw lichtjes kan gaan dalen tot ergens in de buurt van 85 dollar per vat. Ondanks de afname van de voorraden bevinden die zich nog steeds boven hun gemiddeld niveau.

Daarnaast verwacht de markt dat de vraag naar olie groot zal blijven, ook al heeft China afgelopen weekend de basisrente verhoogd in een poging om de inflatie tegen te houden. Peter Beutel, president van Cameron Hanover, is van mening dat de Chinese economie sterk zal blijven en dat de vraag naar olie vanuit dat land alleen nog maar gaat toenemen. Bovendien verwacht Beutel dat ook India steeds meer olie zal consumeren. Een andere factor die de olieprijs heeft doen stijgen, is de afname van de voorraden in de Verenigde Staten. Tobias Merath, head of commodities bij Credit Suisse Group in Zurich, is van mening dat de olieprijs binnen enkele weken opnieuw lichtjes kan gaan dalen tot ergens in de buurt van 85 dollar per vat. Ondanks de afname van de voorraden bevinden die zich nog steeds boven hun gemiddeld niveau.