Gevolg daarvan is de dat olievoorraden vorige week nog maar 330,60 miljoen vaten, wat 2,20% minder is dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan een periode dat de olievoorraden hoger lagen dan vorig jaar.

Anderzijds is de capaciteitsbenutting in de Amerikaanse raffinaderijen nog steeds lager dan verwacht. Die capaciteitsbenutting bedroeg vorige week 78,40%, waar de consensusverwachting op 80,40% lag. Het is dus zeker niet zo dat de markt wordt overspoeld met geraffineerde producten.

Wel is er in de Verenigde Staten nog een ruime voorraad aan benzine beschikbaar. De benzinevoorraden zijn vorige week namelijk veel forser dan verwacht gestegen. Dat heeft te maken met het feit dat er vanwege het winterweer minder wordt gereisd.

Op de New York Mercantile Exchange is de prijs voor een vat crude teruggevallen richting 75 dollar. De prijs voor Brent (Noordzee-olie) heeft een gelijkaardige beweging uitgevoerd. Vanmorgen werd in Azië voor een vat ruwe olie nog maar ruim 75,50 dollar betaald. De prijs voor Brent is zelfs teruggevallen tot onder 75 dollar.

Gevolg daarvan is de dat olievoorraden vorige week nog maar 330,60 miljoen vaten, wat 2,20% minder is dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan een periode dat de olievoorraden hoger lagen dan vorig jaar. Anderzijds is de capaciteitsbenutting in de Amerikaanse raffinaderijen nog steeds lager dan verwacht. Die capaciteitsbenutting bedroeg vorige week 78,40%, waar de consensusverwachting op 80,40% lag. Het is dus zeker niet zo dat de markt wordt overspoeld met geraffineerde producten. Wel is er in de Verenigde Staten nog een ruime voorraad aan benzine beschikbaar. De benzinevoorraden zijn vorige week namelijk veel forser dan verwacht gestegen. Dat heeft te maken met het feit dat er vanwege het winterweer minder wordt gereisd. Op de New York Mercantile Exchange is de prijs voor een vat crude teruggevallen richting 75 dollar. De prijs voor Brent (Noordzee-olie) heeft een gelijkaardige beweging uitgevoerd. Vanmorgen werd in Azië voor een vat ruwe olie nog maar ruim 75,50 dollar betaald. De prijs voor Brent is zelfs teruggevallen tot onder 75 dollar.