Dat stemt overeen met een totale consumptie van 62 dagen, of 4,60% meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan vertonen de voorraden een stijgende trend.

In de Verenigde Staten bevinden de voorraden aan gedistilleerde producten, waaronder stookolie, zich op het hoogste peil sinds 1983. Het Energy Department berekende die voorraden op 167,80 miljoen vaten.

De voorraden aan gasoline (benzene) bevinden zich 2,20% boven het niveau van mei, wanneer het traditionele reisseizoen in de Verenigde Staten van start gaat. In totaal zijn er 207,70 miljoen vaten gasoline in voorraad.

De Europese stookolievoorraden hebben volgens de Nederlandse specialist ter zake PJK International BV het recordniveau van meer dan 3 miljoen vaten bereikt. De stookolievoorraden liggen vooral opgeslagen in Rotterdam.

Ook aan voorraden ruwe olie is er geen gebrek. Meer dan 60 miljoen vaten liggen te wachten op tankers om gelost te worden, dit volgens cijfers afkomstig van het International Energy Agency.

De voorraden zijn zo hoog dat de olieprijs volgens sommige economen alleen maar kan corrigeren. Dat is echter niet noodzakelijk zo, want volgens de Saoedische olieminister Al-Naimi zijn de voorraden irrelevant zijn geworden voor de evolutie van de olieprijs.

Alles draait volgens Al-Naimi om het economisch herstel, waardoor de vraag naar ruwe olie terug gaat aantrekken. Op die manier zullen vraag en aanbod opnieuw een evenwicht vinden. Zolang de economie blijft groeien, kan de olieprijs blijven stijgen.

De speculanten zitten op dezelfde golflengten, want zij hebben hun net-long posities in New York crude-oil futures fors opgetrokken. Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission zijn die voorraden vorige week met 38% gestegen.

Dat stemt overeen met een totale consumptie van 62 dagen, of 4,60% meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan vertonen de voorraden een stijgende trend. In de Verenigde Staten bevinden de voorraden aan gedistilleerde producten, waaronder stookolie, zich op het hoogste peil sinds 1983. Het Energy Department berekende die voorraden op 167,80 miljoen vaten. De voorraden aan gasoline (benzene) bevinden zich 2,20% boven het niveau van mei, wanneer het traditionele reisseizoen in de Verenigde Staten van start gaat. In totaal zijn er 207,70 miljoen vaten gasoline in voorraad. De Europese stookolievoorraden hebben volgens de Nederlandse specialist ter zake PJK International BV het recordniveau van meer dan 3 miljoen vaten bereikt. De stookolievoorraden liggen vooral opgeslagen in Rotterdam. Ook aan voorraden ruwe olie is er geen gebrek. Meer dan 60 miljoen vaten liggen te wachten op tankers om gelost te worden, dit volgens cijfers afkomstig van het International Energy Agency. De voorraden zijn zo hoog dat de olieprijs volgens sommige economen alleen maar kan corrigeren. Dat is echter niet noodzakelijk zo, want volgens de Saoedische olieminister Al-Naimi zijn de voorraden irrelevant zijn geworden voor de evolutie van de olieprijs. Alles draait volgens Al-Naimi om het economisch herstel, waardoor de vraag naar ruwe olie terug gaat aantrekken. Op die manier zullen vraag en aanbod opnieuw een evenwicht vinden. Zolang de economie blijft groeien, kan de olieprijs blijven stijgen. De speculanten zitten op dezelfde golflengten, want zij hebben hun net-long posities in New York crude-oil futures fors opgetrokken. Volgens de U.S. Commodity Futures Trading Commission zijn die voorraden vorige week met 38% gestegen.