Deze groei zal hoofdzakelijk plaatsvinden in de ontwikkelings- en de groeilanden. Hier zal de vraag jaarlijks gemiddeld met 2,9% toenemen.

China zal de belangrijkste motor blijven van de vraag naar ruwe olie, onder meer wegens de explosieve uitbreiding van zijn voertuigenpark. In de OESO-landen zal het verbruik van ruwe olie in de komende vijf jaar stagneren, aldus Dexia.

Maar het oliekartel verwacht geen tekort aan ruwe olie op de lange termijn, omdat het globale aanbod van aardolie de hogere vraag ernaar zal blijven volgen.

Deze groei zal hoofdzakelijk plaatsvinden in de ontwikkelings- en de groeilanden. Hier zal de vraag jaarlijks gemiddeld met 2,9% toenemen. China zal de belangrijkste motor blijven van de vraag naar ruwe olie, onder meer wegens de explosieve uitbreiding van zijn voertuigenpark. In de OESO-landen zal het verbruik van ruwe olie in de komende vijf jaar stagneren, aldus Dexia. Maar het oliekartel verwacht geen tekort aan ruwe olie op de lange termijn, omdat het globale aanbod van aardolie de hogere vraag ernaar zal blijven volgen.