Olietransport via dat Suezkanaal kan namelijk gevaar lopen wanneer de crisis in Egypte verder escaleert. Jeff Cox, Staff Writer bij CNBC.com, is van mening dat de betekenis van Egypte zelfs nog veel verder reikt.

Het land is een trouwe bondgenoot van het westen en was/is tot dusver een anker van stabiliteit in de regio. De vraag is nu of het conflict in Egypte verder gaat escaleren. In dat geval is een forse correctie op de beurzen niet uitgesloten.

Andre Julian, market strategist bij OpVest Wealth Management, vreest vooral blijvende onzekerheid in Egypte. Het sluiten van het Suezkanaal zou de wereldhandel - dus niet alleen de oliehandel - zware schade kunnen toebrengen.

Olietransport via dat Suezkanaal kan namelijk gevaar lopen wanneer de crisis in Egypte verder escaleert. Jeff Cox, Staff Writer bij CNBC.com, is van mening dat de betekenis van Egypte zelfs nog veel verder reikt. Het land is een trouwe bondgenoot van het westen en was/is tot dusver een anker van stabiliteit in de regio. De vraag is nu of het conflict in Egypte verder gaat escaleren. In dat geval is een forse correctie op de beurzen niet uitgesloten. Andre Julian, market strategist bij OpVest Wealth Management, vreest vooral blijvende onzekerheid in Egypte. Het sluiten van het Suezkanaal zou de wereldhandel - dus niet alleen de oliehandel - zware schade kunnen toebrengen.