De angst voor een olieshock wordt steeds groter. Zo'n olieshock kan de wereldeconomie zware schade toebrengen, aldus Stephen King. De hoofdeconoom in Londen van HSBC sluit zo'n scenario niet uit.

Het is zelden dat we een happy end te zien krijgen wanneer de olieprijzen plots fors gaan stijgen. King verwijst daarbij naar 2008, toen de olieprijs doorsteeg tot bijna 150 dollar per vat.

Hij ziet genoeg waarschuwingssignalen om alleszins op zijn hoede te zijn. Stijgingen van de prijs voor een vat ruwe olie met 100% of meer geven automatisch aanleiding tot economische crisissen, aldus King.

De angst voor een olieshock wordt steeds groter. Zo'n olieshock kan de wereldeconomie zware schade toebrengen, aldus Stephen King. De hoofdeconoom in Londen van HSBC sluit zo'n scenario niet uit. Het is zelden dat we een happy end te zien krijgen wanneer de olieprijzen plots fors gaan stijgen. King verwijst daarbij naar 2008, toen de olieprijs doorsteeg tot bijna 150 dollar per vat. Hij ziet genoeg waarschuwingssignalen om alleszins op zijn hoede te zijn. Stijgingen van de prijs voor een vat ruwe olie met 100% of meer geven automatisch aanleiding tot economische crisissen, aldus King.