Gemiddeld sloten olieaandelen 5% hoger af. Daarmee werd de positieve trend uit het begin van dit jaar verder gezet, want sinds het begin van dit jaar noteert de sector energie 15% hoger.

Op jaarbasis is er sprake van een stijging met 14,70%. Daarmee doet deze basis het dubbel zo goed als de nummer twee op de ranglijst van industriële bedrijven. De technologiesector is dit jaar maar met 3,20% gestegen.

Volgens sommige analisten is het echter geen positief signaal dat de oliesector zo goed op dreef is, wel integendeel. Hoe langer energie de dominante sector blijft, hoe minder goed de economische vooruitzichten.

Gemiddeld sloten olieaandelen 5% hoger af. Daarmee werd de positieve trend uit het begin van dit jaar verder gezet, want sinds het begin van dit jaar noteert de sector energie 15% hoger. Op jaarbasis is er sprake van een stijging met 14,70%. Daarmee doet deze basis het dubbel zo goed als de nummer twee op de ranglijst van industriële bedrijven. De technologiesector is dit jaar maar met 3,20% gestegen. Volgens sommige analisten is het echter geen positief signaal dat de oliesector zo goed op dreef is, wel integendeel. Hoe langer energie de dominante sector blijft, hoe minder goed de economische vooruitzichten.