De beurzen zijn volgens Geert Van Herck van Leleux al een tijdje in goede doen. Beleggers zetten in op het macro-economische herstel van 2013.

Meer en meer indicatoren wijzen in die richting. Zo werd onlangs in de VSA nog een stijging van het aantal bestellingen voor

duurzame goederen bekendgemaakt.

Economisten grepen dit cijfer aan om te stellen dat er in de VSA een nieuwe investeringsgolf op gang komt.

In dit positieve klimaat viel het de afgelopen dagen op dat de olieprijs niet echt bewoog op het goede economische nieuws.

Terwijl bij een economisch herstel toch mag verwacht worden dat de vraag naar olie als energieleverancier mag verwacht

worden.

Maar de olieprijs lijkt eindelijk opwaarts uit te breken n.a.v. de gunstige economische indicatoren.

Het is volgens Geert Van Herck dan ook niet verwonderlijk dat hij in de richting van de olie-aandelen kijkt om hierop in te spelen. Hij nam enkele weken geleden Royal Dutch in portefeuille, nu is het de beurt aan Total.

Een groep die de afgelopen weken het nieuws haalde met de aankondiging van enkele nieuwe olie- en gasvondsten. Begin december 2012 werden er in de Golf van Mexico en de Noordzee nieuwe olievelden gevonden.

Daarnaast biedt het aandeel ook een interessant brutodividendrendement dat boven 5,50% ligt, zodat Van Herck koper is.

De beurzen zijn volgens Geert Van Herck van Leleux al een tijdje in goede doen. Beleggers zetten in op het macro-economische herstel van 2013. Meer en meer indicatoren wijzen in die richting. Zo werd onlangs in de VSA nog een stijging van het aantal bestellingen voor duurzame goederen bekendgemaakt. Economisten grepen dit cijfer aan om te stellen dat er in de VSA een nieuwe investeringsgolf op gang komt. In dit positieve klimaat viel het de afgelopen dagen op dat de olieprijs niet echt bewoog op het goede economische nieuws. Terwijl bij een economisch herstel toch mag verwacht worden dat de vraag naar olie als energieleverancier mag verwacht worden. Maar de olieprijs lijkt eindelijk opwaarts uit te breken n.a.v. de gunstige economische indicatoren. Het is volgens Geert Van Herck dan ook niet verwonderlijk dat hij in de richting van de olie-aandelen kijkt om hierop in te spelen. Hij nam enkele weken geleden Royal Dutch in portefeuille, nu is het de beurt aan Total. Een groep die de afgelopen weken het nieuws haalde met de aankondiging van enkele nieuwe olie- en gasvondsten. Begin december 2012 werden er in de Golf van Mexico en de Noordzee nieuwe olievelden gevonden. Daarnaast biedt het aandeel ook een interessant brutodividendrendement dat boven 5,50% ligt, zodat Van Herck koper is.