Bovendien staan de marges om ruwe olie om te zetten in benzine, diesel en kerosine nog verder onder druk. Anderzijds is de raffinagecapaciteit toegenomen. China National Petroleum Corporation kan nu 490 miljoen ton raffineren, waar dat vorig jaar nog maar 429 miljoen ton was.

Dit jaar zal er waarschijnlijk een surplus van 15 miljoen ton (110 miljoen barrel) op de Chinese markt zijn, waardoor de export in de tweede helft van dit jaar met 68% kan stijgen tot 9,40 miljoen ton.

Gong Manying, market-research director bij PetroChina Co., is van mening dat de marges nog verder onder druk kunnen blijven staan. Gong is van mening dat er meer concurrentie zal zijn onder de raffineerders, wat nog meer prijsdruk kan veroorzaken.

Bovendien staan de marges om ruwe olie om te zetten in benzine, diesel en kerosine nog verder onder druk. Anderzijds is de raffinagecapaciteit toegenomen. China National Petroleum Corporation kan nu 490 miljoen ton raffineren, waar dat vorig jaar nog maar 429 miljoen ton was. Dit jaar zal er waarschijnlijk een surplus van 15 miljoen ton (110 miljoen barrel) op de Chinese markt zijn, waardoor de export in de tweede helft van dit jaar met 68% kan stijgen tot 9,40 miljoen ton. Gong Manying, market-research director bij PetroChina Co., is van mening dat de marges nog verder onder druk kunnen blijven staan. Gong is van mening dat er meer concurrentie zal zijn onder de raffineerders, wat nog meer prijsdruk kan veroorzaken.