De olieprijzen zijn vorige week met 13% gestegen, waarbij Noordzee-olie (Brent) zelfs door de kaap van 110 dollar per vat brak. In de Verenigde Staten werd benzine vorige week bijna 4% duurder.

Bij PFGBest maakt de bekende olie-analist Phil Flynn zich grote zorgen. Hij spreekt van de grootste 'spike' in de olieprijzen sinds het uitbreken van de oorlog in de Perzische Golf in de jaren 90.

Volgens Flynn is het onduidelijk of de opwaartse beweging zich gaat verder zetten. Veel, zoniet alles, zal afhangen van wat er in Libië en in andere delen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten te gebeuren staat.

De olieprijzen zijn vorige week met 13% gestegen, waarbij Noordzee-olie (Brent) zelfs door de kaap van 110 dollar per vat brak. In de Verenigde Staten werd benzine vorige week bijna 4% duurder. Bij PFGBest maakt de bekende olie-analist Phil Flynn zich grote zorgen. Hij spreekt van de grootste 'spike' in de olieprijzen sinds het uitbreken van de oorlog in de Perzische Golf in de jaren 90. Volgens Flynn is het onduidelijk of de opwaartse beweging zich gaat verder zetten. Veel, zoniet alles, zal afhangen van wat er in Libië en in andere delen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten te gebeuren staat.