Zowel bij West Texas Intermediate (WTI) als bij Brent uit de Noordzee liep het december termijncontract af en werd 'januari' de nieuwe referentiefuture. De spread tussen beide varianten bedroeg eind vorige week 22,03 dollar.

Het Britse olieconcern BP moet een boete van 4,5 miljard dollar betalen aan de Amerikaanse federale overheid wegens de ramp met het Deepwater Horizon boorplatform in 2010.

Het betreft de grootste boete ooit die een bedrijf in de Verenigde Staten moet betalen. Eerder dit jaar sloot BP al een voorlopig akkoord met de zogenaamde derde partijen voor 7,8 miljard dollar.

Zowel bij West Texas Intermediate (WTI) als bij Brent uit de Noordzee liep het december termijncontract af en werd 'januari' de nieuwe referentiefuture. De spread tussen beide varianten bedroeg eind vorige week 22,03 dollar. Het Britse olieconcern BP moet een boete van 4,5 miljard dollar betalen aan de Amerikaanse federale overheid wegens de ramp met het Deepwater Horizon boorplatform in 2010. Het betreft de grootste boete ooit die een bedrijf in de Verenigde Staten moet betalen. Eerder dit jaar sloot BP al een voorlopig akkoord met de zogenaamde derde partijen voor 7,8 miljard dollar.