Bovendien zou de groei van de wereldeconomie wel eens zwakker dan verwacht kunnen vallen. Volgens Burkhard evolueren we naar een overcapaciteit van 3 tot 4 miljoen vaten per dag bij de OPEC-landen, waarmee een grote overhang boven de markt is komen te hangen.

Voor een vat Brent wordt momenteel nog 110 dollar betaald, terwijl de prijs voor een vat West Texas Intermediate gisteren voor het eerst sinds december is teruggevallen onder 90 dollar. In de afgelopen maand is een vat ruwe olie ongeveer 8 dollar goedkoper geworden.

Bovendien zou de groei van de wereldeconomie wel eens zwakker dan verwacht kunnen vallen. Volgens Burkhard evolueren we naar een overcapaciteit van 3 tot 4 miljoen vaten per dag bij de OPEC-landen, waarmee een grote overhang boven de markt is komen te hangen. Voor een vat Brent wordt momenteel nog 110 dollar betaald, terwijl de prijs voor een vat West Texas Intermediate gisteren voor het eerst sinds december is teruggevallen onder 90 dollar. In de afgelopen maand is een vat ruwe olie ongeveer 8 dollar goedkoper geworden.