De oliehandelaren begrijpen zelf ook niet erg goed wat er aan de hand is. De olieprijs beweegt al maandenlang tussen relatief enge grenzen en lijkt quasi ongevoelig voor wat er in de wereld rondom gebeurt. Nochtans heeft de OESO recent nog de prognoses wat betreft het olieverbruik naar beneden aangepast.

De Europese economie zit in zak en as, de Chinese en de Indische hebben met groeipijnen te kampen en het herstel van de Amerikaanse economie verloopt met horten en stoten.

Zelfs de doorbraak op grote schaal van oliegas lijkt de olieprijs niet af te remmen. Vooral de grote prijssprongen die met de regelmaat van een klok terugkeren, verbazen de handelaren.

De oliehandelaren begrijpen zelf ook niet erg goed wat er aan de hand is. De olieprijs beweegt al maandenlang tussen relatief enge grenzen en lijkt quasi ongevoelig voor wat er in de wereld rondom gebeurt. Nochtans heeft de OESO recent nog de prognoses wat betreft het olieverbruik naar beneden aangepast. De Europese economie zit in zak en as, de Chinese en de Indische hebben met groeipijnen te kampen en het herstel van de Amerikaanse economie verloopt met horten en stoten. Zelfs de doorbraak op grote schaal van oliegas lijkt de olieprijs niet af te remmen. Vooral de grote prijssprongen die met de regelmaat van een klok terugkeren, verbazen de handelaren.