Miswin Mahesh, commodities analyst bij Barclays Plc, is echter van mening dat andere factoren momenteel de olieprijs beïnvloeden. Hij verwijst daarbij naar een forse terugval in de Libische olieproductie en naar de aanhoudende onrust in Syrië en andere delen van het Midden-Oosten.

Een verdere stijging van de olieprijs valt op basis van de evolutie van de chart niet uit te sluiten. Bij een doorbraak boven 115 dollar, waar zich technische weerstand bevindt, is een forse stijging van de olieprijs mogelijk. Mahesh verwacht dat de olieprijs in het vierde kwartaal opnieuw een opwaartse impuls zal krijgen.

Miswin Mahesh, commodities analyst bij Barclays Plc, is echter van mening dat andere factoren momenteel de olieprijs beïnvloeden. Hij verwijst daarbij naar een forse terugval in de Libische olieproductie en naar de aanhoudende onrust in Syrië en andere delen van het Midden-Oosten. Een verdere stijging van de olieprijs valt op basis van de evolutie van de chart niet uit te sluiten. Bij een doorbraak boven 115 dollar, waar zich technische weerstand bevindt, is een forse stijging van de olieprijs mogelijk. Mahesh verwacht dat de olieprijs in het vierde kwartaal opnieuw een opwaartse impuls zal krijgen.