Daarbovenop kwamen nog teleurstellende resultaten van Wal-Mart en Bank of America. Vorige week gaf Theodoor Gilissen Bankiers aan dat een stijging van de olieprijs met 10% een negatieve invloed op de groei heeft van 0,2%-0,3% en dat de economie dat wel zou kunnen doorstaan.

Nu de olieprijs verder stijgt, wordt de druk op de groei volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter groter. En dat terwijl de negatieve effecten van de crisis nog niet volledig zijn weggewerkt, zoals men zag in de daling van de Amerikaanse huizenprijzen.

Bovendien zullen in o.a. China en Vietnam de benzine- en elektriciteitsprijzen worden verhoogd, waardoor de inflatie volgens Theodoor Gilissen Bankiers daar verder op zal lopen.

Daarbovenop kwamen nog teleurstellende resultaten van Wal-Mart en Bank of America. Vorige week gaf Theodoor Gilissen Bankiers aan dat een stijging van de olieprijs met 10% een negatieve invloed op de groei heeft van 0,2%-0,3% en dat de economie dat wel zou kunnen doorstaan. Nu de olieprijs verder stijgt, wordt de druk op de groei volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter groter. En dat terwijl de negatieve effecten van de crisis nog niet volledig zijn weggewerkt, zoals men zag in de daling van de Amerikaanse huizenprijzen. Bovendien zullen in o.a. China en Vietnam de benzine- en elektriciteitsprijzen worden verhoogd, waardoor de inflatie volgens Theodoor Gilissen Bankiers daar verder op zal lopen.