Voor een vat ruwe olie werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 87,58 dollar betaald, of 42 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond.

In New York werd een vat crude gisteren 1,25 dollar duurder, om op 88 dollar de hoogste prijs sinds 8 oktober 2008 neer te zetten. De markt rekent er op dat de vraag naar olie vanuit de VS zal aantrekken naarmate de wereldeconomie verbetert.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de olieprijs zich momenteel aan de bovenkant van zijn trading range bevindt. Dat betekent dat een correctie niet onlogisch zou zijn.

Voor een vat ruwe olie werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 87,58 dollar betaald, of 42 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond. In New York werd een vat crude gisteren 1,25 dollar duurder, om op 88 dollar de hoogste prijs sinds 8 oktober 2008 neer te zetten. De markt rekent er op dat de vraag naar olie vanuit de VS zal aantrekken naarmate de wereldeconomie verbetert. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de olieprijs zich momenteel aan de bovenkant van zijn trading range bevindt. Dat betekent dat een correctie niet onlogisch zou zijn.