Dat is bijna een halve dollar meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Toen steeg de olieprijs al met driekwart cent tot opnieuw meer dan 70 dollar.

Het International Energy Agency verhoogde de verwachting van de globale vraag naar ruwe olie voor zowel dit als volgend jaar. Toch wordt voor dit jaar nog een daling van de vraag met 2,70% verwacht. De economische recessie blijft op de oliemarkt wegen.

Barclays Capital verwacht vanaf het vierde kwartaal een stijging van de vraag naar olie en ziet de prijs verder oplopen. Voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een gemiddelde olieprijs van 71 dollar per vat, in het vierde kwartaal zou dat 76 dollar per vat worden.

Dat is bijna een halve dollar meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Toen steeg de olieprijs al met driekwart cent tot opnieuw meer dan 70 dollar. Het International Energy Agency verhoogde de verwachting van de globale vraag naar ruwe olie voor zowel dit als volgend jaar. Toch wordt voor dit jaar nog een daling van de vraag met 2,70% verwacht. De economische recessie blijft op de oliemarkt wegen.Barclays Capital verwacht vanaf het vierde kwartaal een stijging van de vraag naar olie en ziet de prijs verder oplopen. Voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een gemiddelde olieprijs van 71 dollar per vat, in het vierde kwartaal zou dat 76 dollar per vat worden.